Küldetésünk

A Dél-alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete (DTE) 15 évvel ezelőtt alakult meg 21 alapító taggal. Jelenleg 51 teleházat üzemeltető szervezet működik együtt a célok megvalósítása érdekében Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye területéről. Kiterjedt partnerséggel rendelkezünk, hazai és nemzetközi szinten az oktatói és tanácsadói háttér biztosítása érdekében.

Célunk a dél-alföldi régió településeinek és kistérségeinek gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődése, felzárkózása, területi esélyegyenlőségének megteremtése, digitális esélyteremtés. Mindehhez hozzájárul tevékenységünk: a regionális hátrányok leküzdését segítő innovációk, különösen a komplex információs és szolgáltató közösségi tele-szolgálati központok, teleházak és hasonló intézmények üzemeltetése, illetve új intézmények létrehozásának menedzselése, regionális szolgáltatásainak megszervezése, érdekeik védelme és képviselete, feladataikhoz támogatások nyújtása hazai és nemzetközi szinten. Elkötelezetten dolgozunk azon, hogy folyamatosan az ügyfelek igényeinek és a jogszabályok követelményeinek megfelelően nyújtsuk szolgáltatásainkat: képzések, tájékoztatók, tanácsadások szervezése.

Fontosnak tartjuk, hogy a helyi értékek az IKT eszközök segítségével megjelenjenek és ismertté váljanak, ezáltal is hozzájárulva a vidék fejlesztéséhez. Már a teleház fogalma is megtalálható a Csongrád megyei értéktárban.

Bővebb információkért látogasson el honlapunkra. (www.telehaz-del-alfold.hu)

Megvalósult projektjeinkről az alábbi linken olvashat: http://www.telehaz-del-alfold.hu/referenciak